Media

Sommige typen content noemen we media: afbeeldingen, video’s en documenten zoals pdfbestanden, Word-bestanden en Excelbestanden. Al deze mediabestanden kun je uploaden in de Mediabibliotheek.

Mediabibliotheek

De Mediabibliotheek is de verzamelplaats van alle mediabestanden. Jouw media kun je hier uploaden en beheren. Vanaf elke plek binnen e-machine kun je eenvoudig de mediabestanden oproepen en toevoegen waar jij wilt. Zo kun je bestanden of afbeeldingen op meerdere plaatsen gebruiken. Bijvoorbeeld bij een nieuwsbericht, als afbeelding voor een bepaalde pagina of bij een product.

Drag and drop

E-machine wilt het zo gemakkelijk mogelijk voor jou maken. Heb je 20 productafbeeldingen die je moet uploaden? Sleep ze dan gerust allemaal tegelijk in het uploadveld en tadaa jouw productafbeeldingen zitten in e-machine. Je kunt natuurlijk ook altijd bestanden selecteren vanaf jouw computer.

Video

Wij ondersteunen video’s van YouTube en Vimeo. Kopieer de link van de video die je wilt gebruiken en plak die in de videobalk. Kies vervolgens een bijpassende afbeelding en de video staat op jouw website/webshop.

SEO

Search Engine Optimization (SEO), oftewel ‘zoekmachineoptimalisatie’ houd je in gedachten bij het creëren van content en het toevoegen van media aan je website. Hoe beter dit is geregeld, hoe beter je online wordt gevonden. Mediabestanden worden namelijk ook opgepikt door zoekmachines.


Title tag en alt tag

Geef je mediabestanden een ‘title tag’ en een ‘alt tag’. Vul deze velden in met de belangrijkste woorden waar het bestand over gaat. Je kunt meerdere woorden invullen die je onderscheidt met een komma. Bijvoorbeeld: spijkerbroek, blauw. De komma zorgt ervoor dat de zoekmachines snappen dat het om meerdere belangrijke woorden gaat.


Media bewerken

Naast het invullen van de title tag en de alt tag, heb je nog meer opties om jouw media te bewerken.


Link

Zo kun je afbeeldingen een link meegeven als je bijvoorbeeld wilt verwijzen naar een andere pagina. E-machine koppelt automatisch jouw ingevoerde afbeelding aan het nieuwsbericht of de pagina waarmee je bezig bent. Dat hoef je dus niet te regelen met een link.


Titel en omschrijving

Zodra je een afbeelding hebt gekozen, kun je een titel en omschrijving meegeven. Dit is vooral voor jouw administratie bedoeld want je wilt gemakkelijk kunnen zoeken in een groeiende bibliotheek.


Caption

Vul een caption in als je een bijschrift wilt bij je media. Het geeft de relatie aan tussen de foto en de inhoud van het artikel.


Bestandstypen

De volgende bestandstypen worden ondersteund door de Mediabibliotheek van e-machine:

  • Pdf
  • Xls
  • Doc
  • Xlsx
  • Jpg
  • Jpeg
  • Png
  • Gif
Terug naar software Bekijk alle modules

Modules