Ga er maar eens goed voor zitten, want cross-sell is een topmodule binnen e-machine. Combineer producten op zo’n manier dat het voor je bezoekers heel eenvoudig is om meer te bestellen. Dat betekent extra gemak voor de klanten en extra omzet voor jouw webshop. Wij leggen je op deze pagina graag uit hoe je een cross-sell campagne activeert en tevoorschijn tovert op de productpagina.

Cross-sell algemeen

Start een nieuwe cross-sell campagne en geef je campagne een naam. Laat daarnaast een omschrijving achter over de campagne, zodat je altijd terug kunt lezen waarom je de campagne bent gestart en wat je ermee wilde bereiken. Zowel de naam als de omschrijving van de campagne zijn alleen voor jouw administratie. Verder heb je de optie om een startdatum en een einddatum aan de campagne mee te geven. Vul je dit niet in, dan staat het cross-sell pakket voor het product van jouw keuze altijd aan.

Kortingsproducten

Voor een cross-sell campagne kies je eerst de ‘hoofdproducten’ waarvoor de pakketcombinaties gaan gelden. Klik op Product toevoegen en maak handig gebruik van de filteropties rechts bovenin, om naar het hoofdproduct te navigeren. Selecteer het product en klik onderaan op toevoegen.

Cross-sell pakketten

Super! Nu je de hoofdproducten hebt gekozen, kunnen we een cross-sell pakket gaan maken. Je kunt je combinatiepakket een naam geven onder Pakket titel. Bedenk nu welke producten je aan het hoofdproduct wilt koppelen. Je kunt tot wel 5 producten toevoegen. Je kunt dit kunstje 5 keer herhalen (cross-sell pakket 1 t/m 5). Op een productpagina kun je dus 5 cross-sell pakketten aanbieden waarin 5 verschillende producten zitten.

Voorbeeld 1: Productkorting

Ketting Fantasy €15,-

+ Ring Fantasy van €11 voor €8 + Armband Fantasy van €14 voor €10

Totaal van €40 voor €33

Voorbeeld 2: Totaalkorting

Shampoo Hair €5,-

+ Conditioner Hair €3,- + Borstel €6,- + Haarserum €9,-

Totaal van €23 voor €18.40, 20% korting!

Hoe maak ik een pakket?

  • Gebruik de grote knop Toevoegen bovenin je scherm voor de producten die je in het cross-sell pakket wilt koppelen met het hoofdproduct dat je eerder hebt gekozen. Ze verschijnen in een rijtje bovenin je scherm.
  • In de grijze blokjes aan de linkerkant zie je hoeveel hoofdproducten je hebt gekozen. Je kunt een korting meegeven aan deze hoofdproduct(en). Het bovenste vakje is een vast kortingsbedrag en in het onderste vakje kun je een percentagekorting invoeren.
  • In het midden kun je de cross-sell items bewerken. Eerst sleep je de producten naar het cross-sell pakket. De huidige verkoopprijs verschijnt onder de afbeelding. Dit is de van prijs. Vul eronder de voor prijs in (zoals voorbeeld 1). Wil je liever een totaal percentagekorting geven op het pakket (zoals in voorbeeld 2)? Vul dan aan de rechterkant een percentage in het witte vakje onder Samenvatting.
  • Klik op Gereed.
  • Cool.. je eerste pakket is klaar! Wil je nog meer combinatiepakketten aanbieden? Ga dan verder met cross-sell pakket 2, 3, 4 en 5.
  • Wil je liever een combinatiepakket maken voor een ander hoofdproduct? Maak dan een nieuwe campagne aan.