Je website vul je met webpagina’s. Wat je allemaal kwijt wil op deze pagina’s, maakt ons niet uit! E-machine zorgt ervoor dat jij eenvoudig pagina’s kunt aanmaken en vullen met teksten, afbeeldingen en video’s. Wij vertellen je hier stap voor stap hoe je de hoofdpagina’s aanmaakt voor je website of webshop. Nieuwsberichten, producten, categorieën, evenementen en blogs hebben een eigen module binnen E-machine.

Een pagina toevoegen

Je kiest Nieuw item in het Paginaoverzicht en vult de naam in van de pagina. Laten we Dierenvoeding als voorbeeld nemen. Op deze pagina wil je een mooie header plaatsen met een afbeelding van een kat. Ook wil je omschrijven welke soorten dierenvoeding je verkoopt.

Kies een template

Om de pagina precies eruit te laten zien zoals jij dat wil, kies je het bijpassende template. Stel dat je op deze Dierenvoeding pagina alleen de merken wil laten zien die je verkoopt, dan kies je een ander bijpassend template, namelijk Merkoverzicht. Alle beschikbare templates vind je in de module Content.

Gebruik de editor

De volgende stap voor het creëren van jouw pagina, is het gebruik van de editor. Met de editor kun je jouw pagina aanpassen naar jouw voorkeuren. Beweeg met je muis over de pagina. Zodra je ergens een steeksleuteltje ziet, kun je iets wijzigen op dat onderdeel. Denk aan het toevoegen van tekst, kleuren wijzigen, tekstkleur wijzigen, tekstgrootte wijzigen, afbeeldingen toevoegen etc.). Aan de linkerkant zie je de Editoropties die beschikbaar zijn. Vergeet niet om op de button Toepassen te klikken, zodra je klaar bent met je aanpassing.

Wil je iets toevoegen aan het template? Kies in het linkermenu dan Component toevoegen en je kunt kiezen uit tientallen extra opties voor je pagina. Zo bepaal jij helemaal zelf hoe je pagina eruit komt te zien!

Heb je specifieke wensen of vragen over het gebruik van de editor? Neem contact met ons op!

Vindbaarheid van je pagina

De vindbaarheid van je pagina optimaliseer je bij de stap SEO. Hier kun je de URL van je pagina aanpassen en de meta omschrijving aanpassen of toevoegen.