Een wit scherm staart je aan. Wat ga je schrijven? Misschien weet je al precies welke content je wilt delen met je bezoekers. Al je nieuws, inspiratie en tips kun je kwijt in de Nieuws-module van e-machine.

Nieuws categorie├źn kiezen

In welke categorie wil jij het nieuwsbericht tonen? Je kunt zelf categorie├źn maken waardoor je jouw bezoekers helpt met navigeren door het nieuwsaanbod.

Nieuws: algemeen

Je nieuwsbericht krijgt nu echt vorm. Bedenk een goede titel die past bij het nieuwsbericht dat je wilt gaan schrijven. Kies een datum uit waarop jouw nieuwsitem gepubliceerd mag worden. Geef in het veld Korte omschrijving kort en bondig aan waar het item over gaat. Afhankelijk van het paginatemplate dat je hebt gekozen, zie je 1 of meerdere typen nieuws waar je uit kunt kiezen.

Voeg tekst en afbeeldingen toe

In het contentveld schrijf je jouw nieuwsbericht. Gebruik de teksteditor om tekst vetgedrukt of cursief te maken. Je kunt tekst ook underlinen, opsommen, centreren en ga zo maar door. Om je nieuwsbericht nog aantrekkelijker te maken, plaats je afbeeldingen tussen de tekst.

Overige instellingen

Je hebt verder de mogelijkheid om een bron, auteur en positie toe te voegen. Ook kun je een positie meegeven. Met het cijfer 1 zorg je ervoor dat je nieuwsbericht altijd bovenaan staat op je website. Laat je het veld leeg? Dan wordt je nieuwsitem getoond op basis van datum. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om het nieuwsbericht in te plannen. Klik hiervoor op de groene button Bericht inplannen en geef een start- en einddatum op.

Nieuws: media toevoegen

Geef je nieuwsbericht een mooi headerbeeld via de Mediabibliotheek of voeg direct een beeld toe met de drag and drop functie.

Nieuws: reacties

Is jouw nieuwsbericht zo interessant dat er mensen gaan reageren? Cool! Je kunt de reacties altijd in e-machine terugvinden en eventueel verwijderen, mocht het een ongepaste reactie zijn.

Nieuws: SEO

Om je nieuwsbericht zo goed mogelijk vindbaar te maken in de zoekmachines, hebben wij voor jou alvast SEO velden ingevuld. SEO betekent Search Engine Optimization, hoe beter jouw SEO is ingeregeld, hoe hoger je zult eindigen in de zoekresultaten. Ook de open graph kun je hier zelf eventueel aanpassen. Met de open graph velden bepaal je zelf hoe jouw nieuwsitem wordt getoond op social media.