Een menu in jouw website of webshop is erg belangrijk. Met een menu laat je jouw bezoekers eenvoudig naar de juiste plek op je website navigeren en verhoog je de kans dat er een bestelling wordt geplaatst in je webshop. E-machine geeft je de mogelijkheid om je menu zelf samen te stellen en aan te passen wanneer jij dit wil.

Hoe maak ik een menu?

Een menu maak je in E-machine onder de module Content. Zowel een menu aan de bovenkant van je website of een footer voor aan de onderkant van je website, kun je hier aanmaken.

Klik op Nieuw item en geef je menu een duidelijke naam, zoals Main menu. Nu kun je de onderliggende menu-items toevoegen. Door op het pijltje te klikken klapt het Main menu open en krijg je de optie Voeg menu item toe, bijvoorbeeld Nieuws. Ook dit menu-item kun je voorzien van een submenu item, bijvoorbeeld Binnenlands nieuws. Heb je al een template gekozen waar een standaard menu instaat, dan vind je die hier terug.

Linkjes toevoegen

Zodra je tevreden bent over je menustructuur, voeg je per menu, of submenu-item linkjes toe. Ook geef je aan wat voor soort pagina het is (bijvoorbeeld productpagina, nieuwspagina, formulier). Sla op en test het resultaat in je browser! Let op dat je alleen naar bestaande pagina’s kunt linken.

Lees ook: Pagina’s toevoegen