Hoe werkt Google reCAPTCHA in e-machine?

Heb je een prachtig formulier gemaakt maar krijg je een foutmelding op de website? Of vraag je, je gewoon af waar de private en public key bij instellingen voor zijn? In dit blog artikel krijg je een antwoord op beide vragen.

Je hebt een formulier aangemaakt en geplaatst op een pagina maar wanneer je op die pagina komt krijg je een foutmelding met de tekst “Geen contact met reCAPTCHA, Controleer uw verbinding en probeer het opnieuw”. Erg vervelend natuurlijk. Je klikt op “sluit” omdat je wel verder wilt en ziet vervolgens een formulier met daaronder een reCAPTCHA blokje met de rode tekst “FOUT voor site-eigenaar: ongeldige sitesleutel”. Het formulier kan daardoor niet gebruikt worden. Je vraagt je af wat Google reCAPTCHA is en wat je moet doen.

Wat is Google ReCaptcha?

Google reCAPTCHA is ontwikkeld om ervoor te zorgen mensen te onderscheiden van robots. CAPTCHA staat voor Completely Automated Public Turingtest to tell Computers and Humans Apart. Met deze technologie kun je, door eenvoudige test, bewijzen dat je een mens en geen robot bent. Als site-eigenaar krijg je daardoor zo goed als geen spam-berichten binnen. Een formulier met een Google reCAPTCHA is dus erg veilig.

Google reCAPTCHA en e-machine

In alle thema’s van e-machine moet je gebruik maken van de Google reCAPTCHA om een formulier te gebruiken. Als je hier nog niets mee hebt gedaan krijg je dus de foutmelding die hierboven staat benoemt en kun je dus geen ingevulde formulieren ontvangen. Het is dus noodzakelijk dat je er wat mee doet. Hierdoor kunnen wij veiligheid garanderen en krijg je straks niet allemaal spam-berichten binnen.

Public en Private keys

De Google reCAPTCHA binnen e-machine websites is gekoppeld aan een public en een private key. Deze invulvelden zijn te vinden door in jouw e-machine omgeving te loggen en op instellingen te klikken. De benodigde codes moet je opvragen bij Google.

Public en Private keys opvragen

Om de public en Private key op te vragen heb je een Google account nodig. Als je de nog niet hebt, maak die dan eerst hier aan. Vervolgens ga je naar de website van Google reCAPTCHA en klik je rechtsbovenin op “Get reCAPTCHA”. Hier komen al je aangevraagde codes te staan.

Er staat vervolgens “Register a new site” en daaronder staat een invulveld met de titel “Label”. Dit is een titel die je zelf mag verzinnen. Wij raden aan om de pagina en/of de website naam te benoemen. Als je dat hebt ingevuld dan kies je voor reCAPTCHA V2. Er opent nu een ander invulveld. Hier moet je het domein invullen. Dit is de link van de website waar de code voor moet gaan dienen, bijvoorbeeld: mijnwebsite.e-machine.nl. Vervolgens accepteer je de “Terms of Service” en klik je op “Register”. De Google reCAPTCHA voor jouw website is aangemaakt (waaronder de public en private keys).

Public en Private keys invullen

Je ziet op de eigen Google reCAPTCHA pagina van jouw website onder het kopje “Keys” twee codes staan:

  • Site key = Public key
  • Secret key = Private key

Open een nieuw tabblad en open daar jouw e-machine omgeving. Navigeer vervolgens naar instellingen. Hier zie je onderaan twee invulvelden “Public key” en “Private key”. Kopieer en plak de codes op de juiste plek en klik op “Opslaan”. Op dit moment zijn de codes actief en werkt het formulier dat je hebt aangemaakt!

Ook een e-machine website bouwen?

Start je website of webshop vandaag nog, de eerste 10 dagen zijn gratis.

DEEL DIT BERICHT VIA
usp1
Uitgebreid systeem
usp2
Drag and Drop
usp3
Eenvoudig
usp4
Betaal voor wat je gebruikt