Hoe maak je een nieuwsbericht?

Wil je op je eigen website ook nieuwsberichten plaatsen? Zelf schrijven, bewerken en het bericht plaatsen is met e-machine heel eenvoudig. Je moet het alleen even weten.

Inloggen en naar de nieuws module

1. Ga naar de e-machine omgeving van je eigen website, bijvoorbeeld: mijnwebsite.nl/e-machine

2. Log in met je mailadres en wachtwoord

3. Ga links onder “content” naar “nieuws”


Nieuwsbericht maken: Categorieën toevoegen

4. Klik op de button met de tekst “+ Nieuw item”

5. Als je al eens eerder categorieën hebt aangemaakt dan vind je bij stap 1 de aangemaakte categorieën. Je kunt deze toevoegen door op het plusje te klikken. De gekozen categorie komt dan rechts te staan onder “Geselecteerde categorieën”.

Je kunt zo veel categorieën toevoegen als je wil. Subcategorieën voeg je toe door op de tekst van de categorie te klikken. De categorie klapt dan open en de subcategorieën worden dan zichtbaar. Een subcategorie toevoegen doe je dan weer door op het plusje te klikken.

6. Als je alle categorieën hebt toegevoegd dan kun je rechts bovenin op volgende klikken.

Categorieën zijn niet verplicht en afhankelijk van het thema dat je aan het begin gekozen hebt, wordt het zichtbaar op de website.


Nieuwsbericht maken: Tekstuele inhoud toevoegen

7. Voeg een titel toe aan het nieuwsbericht

8. Voeg een datum toe aan je bericht. Let op: Dit is niet de datum dat het bericht geplaatst wordt maar slechts de datum die je bij het bericht wilt tonen.

9. Voeg een korte beschrijving toe. De korte beschrijving wordt ook niet in elk thema gebruikt. Als het wel gebruikt wordt dan wordt het vaak als voorvertoning getoond. Houdt deze tekst dus kort.

10. Voeg content (de volledige tekst) toe aan het bericht. Gebruik de tools om het bericht vorm te geven en om eventueel een video of afbeelding toe te voegen.

11. Voeg een bron, een auteur, een locatie en tags (onderwerpen) toe. Ook hier is het afhankelijk van het thema dat je gekozen hebt of het weergegeven wordt of niet.

12. Bepaal eventueel de positie toe. Als je deze leeg laat dan wordt het nieuwsbericht automatisch bovenaan geplaatst. Mocht je het bericht toch liever ergens anders plaatsen dan kun je hier een cijfer tussen de 0 en 9999 plaatsen. 0 is in dit geval bovenaan en 9999 onderaan maar mocht je maar 3 berichten hebben dan voldoet 4 ook om het bericht onderaan te zetten.

13. Wil je het bericht inplannen? Dan voeg je een datum van verschijnen toe door op de button “nieuwsbericht inplannen” te klikken.

14. Klik op volgende stap.


Nieuwsbericht maken: Media toevoegen

15. Voeg de hoofdafbeelding van je nieuwsbericht toe door gewoon op het venster te klikken of door een afbeelding naar het venster te slepen. Mocht je de afbeelding al eens eerder geupload hebben, zoek de afbeelding dan in de mediabibliotheek door op de button “zoek in mediabibliotheek” te klikken. Selecteer dan de afbeelding die je wilt en klik op toevoegen. In beide gevallen komt de foto dan onderaan te staan.

16. Indien nodig, verander de status van de afbeelding naar “online” door op de button van de afbeelding met de tekst “offline” te klikken.


Nieuwsbericht maken: Vindbaarheid optimaliseren

De laatste stap betreft SEO: Search Engine Optimization. Hiermee optimaliseer je de vindbaarheid van het nieuwsbericht.

17. Klik op de button “SEO aanpassen”.

18. Verander indien nodig de “Relative URL”. Dit is hetgeen dat achter de link van jouw website komt, bijvoorbeeld: “mijnwebsite.nl/mijnnieuwsbericht”.

19. Verander indien nodig de “Meta omschrijving”. Dit is de omschrijving die bijvoorbeeld in Google onder jouw nieuwsbericht getoond wordt.

20. Verander indien nodig de “Opengraph omschrijving”. Dit is de omschrijving die getoond wordt wanneer een lezer jouw bericht op social media deelt.

21. Verander indien nodig de “Opengraph afbeelding”. Dit is de afbeelding die getoond wordt wanneer een lezer jouw bericht op social media deelt.

22. Klik rechts bovenin op “Opslaan”.


Nieuwsbericht publiceren

Als het goed is staat jouw nieuwsbericht nu in het rijtje. Mocht dat (nog) niet het geval zijn, refresh dan de pagina door op “F5” of “cmd+R” te drukken. De pagina wordt dan opnieuw geladen en het bericht zal er dan in komen.

23. Publiceer je bericht door de status te veranderen in “online”.

Let op: Er moet uiteraard een pagina aangemaakt zijn waarin de nieuwsberichten geladen worden om het ook daadwerkelijk op je eigen website te krijgen.Ook een e-machine website bouwen?

Start je website of webshop vandaag nog, de eerste 10 dagen zijn gratis.

DEEL DIT BERICHT VIA
usp1
Uitgebreid systeem
usp2
Drag and Drop
usp3
Eenvoudig
usp4
Betaal voor wat je gebruikt