De vindbaarheid optimaliseren met SEO

Een perfecte domeinnaam is 1, gevonden worden is 2. Een domeinnaam verzinnen lukt meestal wel maar hoe zorg je ervoor dat jouw website of webshop makkelijk te vinden is? Het antwoord is: SEO. Wat SEO precies is, hoe je SEO het beste in kunt zetten en hoe SEO binnen e-machine werkt lees je in deze blog.


Search Engine Optimization

SEO staat letterlijk voor Search Engine Optimization, oftewel Zoekmachineoptimalisatie. De vindbaarheid van jouw website of webshop optimaliseren voor mensen die zoekmachines (zoals Google) gebruiken.

Wij weten dat jij zo goed mogelijk gevonden wilt worden. Daarom hebben wij in alle SEO relevante modules van e-machine een SEO stap toegevoegd. Hierin kun je precies aangeven hoe je gevonden wilt worden. Als je op Google bijvoorbeeld zoekt dan bestaan jouw resultaten uit een (meestal) blauwe titel en een stukje tekst (meta omschrijving). Dit vult e-machine automatisch zo goed mogelijk voor je in. Mocht je het toch anders willen dan kun je dit volledig zelf inrichten.


De SEO stap binnen e-machine

Alle SEO relevante modules binnen e-machine hebben dus een SEO stap. Deze stap komt altijd als laatste en is voor het grootste gedeelte al automatisch voor je ingevuld. Toch kun je ervoor kiezen om het handmatig te wijzigen. Daarom hebben wij een knop bovenin toegevoegd “SEO aanpassen”. Als je daarop klikt dan kun je de velden wijzigen. De volgende velden kun je in de SEO stap wijzigen:


Relative URL

Dit is wat achter jouw url komt te staan, bijvoorbeeld: .../nieuws, .../home of .../over-ons


Paginatitel zoekmachine

Dit is de blauwe titel (link) als je in Google zoekt.


Meta omschrijving

Dit is de omschrijving onder de blauwe titel (link) als je in Googel zoekt.


Opengraph titel

Stel je wilt deze link delen op social media. Vaak krijg je dan een voorbeeld te zien van de desbetreffende paigna. Deze titel is de titel in het voorbeeld.


Opengraph websitenaam

Dit is de naam van de website die wordt weergegeven in het voorbeeld op social media.


Opengraph omschrijving

Dit is de omschrijving in het voorbeeld op social media.


Opengraph afbeelding

Dit is de afbeelding die wordt weergegeven in het voorbeeld op social media.Begin vandaag nog met het bouwen van jouw website of webshop en ga ook aan de slag me SEO. Lees hier meer blogs over functies binnen e-machine.

DEEL DIT BERICHT VIA
usp1
Uitgebreid systeem
usp2
Drag and Drop
usp3
Eenvoudig
usp4
Betaal voor wat je gebruikt