Categorieën aanmaken en gebruiken in e-machine

In e-machine ben je misschien al vaker tegen een lege stap aangelopen waarin je gevraagd wordt om een categorie toe te voegen. Deze stap is nog leeg omdat je nog geen categorieën hebt aangemaakt. Voor het aanmaken van een categorie hebben we een aparte module: de categorieën module. In dit artikel lees je alles over deze module.

Waarom categorieën?

Het is afhankelijk van het gekozen thema of een categorie getoond wordt of niet. Maar mocht je gekozen thema de categorieën niet tonen dan kan het alsnog interessant zijn.

Op een overzichtspagina zou je er voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld een lijst te tonen die gefilterd is op categorie(ën). Toon bijvoorbeeld al je nieuwsartikelen of producten van categorie A en B.

Verder kan het fijn zijn om zelf het overzicht te bewaren. Je kunt namelijk in de modules die gebruik maken van categorieën filteren op categorie. Je kunt dan zelf gemakkelijk al je blogs binnen een bepaalde categorie beheren.

Waarvoor kan ik categorieën aanmaken?

Categorieën kun je gebruiken voor verschillende modules en kun je per module apart beheren. Dit zijn de modules:

  • Producten
  • Nieuws
  • Blogs
  • Veelgestelde vragen
  • Polls

Hoe maak ik categorieën aan?

De categorieën module vind je onder content. Als je deze module opent zie je alle modules waarvoor je categorieën aan kunt maken. Beheer de categorieën van een bepaalde van een bepaalde module door op één van deze module namen te klikken. Als je nog geen categorieën hebt aangemaakt dan staat hier “Geen resultaten gevonden” en daaronder vind je een ‘+’ met “Add Category”.

Door op “Add Category” te klikken ontstaat er een invulveld. Vul hier in hoe je jouw categorie wil benoemen. Druk op enter om het op te slaan. Vervolgens kun je sub categorieën aanmaken door op de categorie te klikken en hetzelfde als hierboven te doen. Maak zo veel (sub)categorieën aan als je wilt. De naam van een categorie kun je wijzigen door op het potloodje te klikken. Een categorie kun je verwijderen door op het prullenbakje te klikken. Als je een categorie verwijderd hebt en je hem weer terug wilt halen dan moet je het vinkje “Toon inactieve Categorieën” aanvinken en vervolgens op het recycle icoontje klikken.

Hoe maak ik gebruik van categorieën?

Je weet nu hoe je categorieën kunt aanmaken en voor welke modules je ze kunt gebruiken. Ga naar één van deze modules om de aangemaakte categorieën daadwerkelijk te gebruiken. Als je bij één van die modules op “Nieuw item” klikt dan is meestal de eerste stap het toevoegen van een (sub)categorie(ën). Je kunt een (sub)categorie dan toevoegen door op het ‘+’ te klikken. De (sub)categorie belandt dan aan de rechterzijde van het scherm. Wil je een (sub)categorie verwijderen dan klik je op ‘-’.

Ook een e-machine website bouwen?

Start je website of webshop vandaag nog, de eerste 10 dagen zijn gratis.

DEEL DIT BERICHT VIA
usp1
Uitgebreid systeem
usp2
Drag and Drop
usp3
Eenvoudig
usp4
Betaal voor wat je gebruikt