Blog artikelen maken in e-machine

Blog is de afkorting van de term weblog. Het is een plek op het internet waar regelmatig artikelen worden geplaatst. Met e-machine kun jij eenvoudig zo’n plek maken. In bijna elk thema van e-machine zit een blog pagina-template waarop je jouw geschreven artikelen kunt tonen. Die pagina moet dus wel eerst aangemaakt worden, daarna kun je starten met schrijven. In dit artikel lees je hoe je het moet doen.

In dit artikel gaan we ervan uit dat je al een project bent gestart. Heb je dat nog niet gedaan en weet je niet hoe je dat moet doen? Lees dan dit artikel.

"Mijn thema heeft geen blog-template"

Zoals al even in de introductie aangegeven werd, hebben niet alle thema’s een blog pagina-template. Vaak wordt er dan een nieuws pagina-template aangeboden. Een blog artikel maken werkt dan nagenoeg op dezelfde manier. Echter gebruik je dan de nieuws-module in plaats van de blog-module.

Een blog pagina aanmaken

Je artikelen moeten ergens op een pagina binnen jouw website tevoorschijn komen. De pagina waarop al je blog artikelen te zien zijn noemen we over het algemeen een overzichtspagina: Een pagina waarop een overzicht te zien is van jouw artikelen.

Deze overzichtspagina kun je aanmaken met behulp van de pagina-module. Deze module is te vinden onder content. Hier kies je voor ‘Nieuw item’ en volg je de vijf stappen. Kies bij stap 2 voor het template met ‘blog’ in de naam. De blog module wordt door de lijst gezien als een ‘list’ en dit template zoekt die ‘list’ op en vult de pagina met de gemaakte artikelen.

Een blog artikel maken

Een blog artikel maak je met behulp van de blogs module. Deze module vind je onder content. Als je in deze module zit, zie je bovenin ‘Nieuw item’ staan. Hiermee maak je daadwerkelijk een nieuw artikel aan.

De module bestaat uit 4 stappen. In de eerste stap kun je categorieën toevoegen. Als je die nog niet hebt aangemaakt dan kun je hier vrij weinig doen en wordt je eigenlijk verplicht om gelijk op stap 2 te klikken (dat is verder niet erg). Categorieën kun je in de categorieën module aanmaken, lees in dit artikel hoe.

Bij stap 2 voorzie je het bericht van onder andere een titel en content (de tekst van het bericht). Daarnaast kun je de datum van het bericht ook wijzigen. Of je nu een datum in het verleden wilt tonen of het bericht pas ergens in de toekomst wilt plaatsen, het kan allemaal. Je kunt zelfs het bericht volledig inplannen (startdatum + einddatum), hiervoor is een aparte knop onderin. De korte omschrijving is het gedeelte van je bericht dat getoond wordt op de overzichtspagina.

Bij stap 3 kun je het bericht voorzien van een afbeelding. De uitsnede van de afbeelding kun je bewerken door op ‘bewerk’ te klikken wanneer je de afbeelding geupload hebt of in de mediabibliotheek gekozen hebt. Vervolgens kun je met de muis op de afbeelding een vak slepen. In dit bewerk gebied kun je de afbeelding ook voorzien van inhoud (goed voor de SEO).

De laatste stap is SEO. Hier kun je ervoor zorgen dat de instellingen voor de Google vindbaarheid van het artikelen goed staan. Om dit aan te passen moet je wel eerst even op ‘SEO aanpassen’ klikken. Hier wordt ook de relative url bepaald (het gedeelte achter de url, bijvoorbeeld: www.mijnwebsite.nl/…..).

Start je website vandaag nog

Start je website of webshop vandaag nog, de eerste 10 dagen zijn gratis.

DEEL DIT BERICHT VIA
usp1
Uitgebreid systeem
usp2
Drag and Drop
usp3
Eenvoudig
usp4
Betaal voor wat je gebruikt