Jouw omzet verhogen met "cross-selling"

Jouw webshop staat live maar je vindt dat je nog niet genoeg verkoopt? Maak dan gebruik van de populaire “cross selling” techniek. Hiermee verkoopt men aanvullende artikelen ten opzichte van het hoofdartikel. Bijvoorbeeld een smartphone en dan een beschermhoesje erbij verkopen. Of een broek en dan de riem erbij verkopen. In e-machine heb je hiervoor een speciale module waarmee je dit gemakkelijk kunt toepassen: De Cross-sell module. Met het toepassen van deze module zul je, je omzet aanzienlijk verhogen! In deze blog leggen we je uit hoe je binnen e-machine een cross-sell campagne voor jouw webshop kunt maken.


Een campagne inrichten

Je begint de campagne door het een naam en omschrijving te geven. Dit wordt nergens openbaar weergegeven en is alleen voor intern gebruik. Geef het dus een duidelijk herkenbare naam en omschrijving zodat je altijd weet om welke cross-sell campagne het gaat.

Vervolgens vragen we je om een start- en einddatum aan de campagne te geven. Zo kun je de campagne goed inplannen en heb je eventueel nog tijd om marketingactiviteiten verrichten om de campagne tot een (nog groter) succes te brengen. Wanneer je ervoor kiest om de campagne geen start- en einddatum te geven dan zal de campagne gaan lopen wanneer je deze campagne opslaat. De campagne heeft dan ook geen einddatum en blijft dan dus lopen totdat jij de campagne weer verwijdert (of offline haalt).


Kortingsproducten selecteren

Nadat je de campagne van algemene informatie hebt voorzien, kun je de campagne voorzien van kortingsproducten. Met de button “Producten toevoegen” voeg je de producten toe die je in deze campagne wilt gebruiken.


Cross-sell combinaties samenstellen

Nu je de kortingsproducten toegevoegd hebt, kun je de combinaties gaan samenstellen. Dit doe je door de gekozen kortingsproducten naar één van de vijf pakketten te slepen. Op deze manier kun je de combinaties maken en bepalen wat de korting wordt per combinatie. Vergeet vervolgens niet de combinaties een naam te geven. Deze naam krijgen de klanten uiteindelijk op de bon te zien.Elke e-machine gebruiker kan gebruik maken van de cross-sell module. Deze module is te vinden onder het kopje ‘Marketing’. Nog geen website op e-machine? Hier kun je er één bouwen!

DEEL DIT BERICHT VIA
usp1
Uitgebreid systeem
usp2
Drag and Drop
usp3
Eenvoudig
usp4
Betaal voor wat je gebruikt