E-mailmarketing in e-machine

Altijd al makkelijk en snel een nieuwsbrief willen sturen naar al jouw bestaande klanten? Dat kan met de e-marketing module binnen e-machine. Deze module is standaard beschikbaar voor iedere e-machine gebruiker. Eenvoudig nieuwsbrieven maken met de editor, statische of dynamische verzendlijsten gebruiken en statistieken inzien van al je mails die je verstuurd hebt. Het is nog nooit zo makkelijk geweest!

Verzamel e-mailadressen

Begin met het verzamelen van e-mailadressen. Dit kun je met een formulier op jouw website doen. Vraag bijvoorbeeld direct of de bezoeker zich met een e-mailadres wilt inschrijven voor de nieuwsbrief. Wil je dat niet? Dan is een contactformulier misschien een betere optie. Zorg er dan wel voor dat er in het formulier een tekstveld aanwezig is waar de bezoeker een e-mailadres in moet vullen. Al deze e-mailadressen worden dan automatisch voor je verzameld en elk formulier krijgt automatisch een dynamische verzendlijst. Heb jij al een lijst met e-mailadressen? Geen zorgen! Lijsten kun je eenvoudig uploaden.

Aan de hand van alle verzamelde e-mailadressen kun je zelf ook statische of dynamische verzendlijsten aanmaken.

Statische verzendlijsten

Een statische verzendlijst is een lijst met e-mailadressen die niet meer veranderd. Jij bepaalt welke e-mailadressen in deze lijst komen. Verder worden alleen uitschrijvingen automatisch van de lijst verwijderd. De lijst kun je zelf, wanneer je wilt, bijhouden. De lijst kun je samenstellen door simpelweg de e-mailadressen aan te klikken die je in de lijst wilt hebben. Het is echter ook mogelijk om bijvoorbeeld alle nieuwe e-mailadressen te selecteren van de afgelopen week. Het is maar wat jij wil! Je kunt iedere dag, iedere maand, op wat voor tijdstip dan ook, simpel je totale klantenbestand bereiken met een statische verzendlijst.

Dynamische verzendlijsten

Je hebt ook de mogelijkheid om een dynamische verzendlijsten te maken. Deze lijsten zullen zich automatisch blijven vullen met de door jou ingestelde consumentendata. Wil je bijvoorbeeld dat alle mannen onder de 40 in één verzendlijst terecht komen? Het is mogelijk met e-machine. Mocht een man van 39 dan volgende week 40 worden dan wordt die man op dat moment automatisch uit de lijst gehaald.

Content nieuwsbrief automatisch vullen

Je kunt een mail automatisch laten vullen. Op die manier heb je er zelf nauwelijks omkijken naar. Het enige wat je hoeft te doen is een tag (soort sticker) te plakken. Bijvoorbeeld een tag voor de laatste twee blogartikelen of de nieuwste vier producten van je webshop. Dit werkt ook voor onder andere nieuwsartikelen en andere media.

Mailcredits

Om de mails te versturen heb je mailcredits nodig. Deze kun je aanschaffen in de e-machine shop. Eén mailcredit is gelijk aan één mail. Wil je bijvoorbeeld een nieuwsbrief versturen naar honderd e-mailadressen, zorg er dan voor dat je minimaal honderd mailcredits hebt. Staan jouw nieuwsbrief gepland of worden ze bijvoorbeeld wekelijks herhaald, zorg er dan ook voor dat je genoeg mailcredits hebt. Mailcredits zijn twee cent per stuk. Als je er meerdere tegelijk besteld dan worden ze goedkoper. Nieuwe gebruikers van e-machine beginnen altijd met honderd gratis mailcredits.

Direct zichtbaar resultaat

De resultaten van je mailing zijn direct zichtbaar. Met behulp van Google Analytics Events worden real timedata van de mailing gekoppeld, waardoor je achteraf goed kunt analyseren hoe de mailing is verlopen.

Bouw je e-machine website vandaag nog en probeer deze module zelf uit!

DEEL DIT BERICHT VIA
usp1
Uitgebreid systeem
usp2
Drag and Drop
usp3
Eenvoudig
usp4
Betaal voor wat je gebruikt