1 februari 2017 | e-machine 4.1 – e-machine/SaaS Update

e-machine is met de update naar 4.1 verder gegroeid naar een totale software oplossing. Met gepaste trots dan ook wederom een grote update. e-machine 4.1 is ons beste systeem ooit.

Abonnementen module

De wens groeide binnen ons klantenbestand om ook “abonnementen” te kunnen voeren bij producten. Daar hebben wij in de 4.1 release gehoor aan gegeven door een nieuwe module te lanceren: “Abonnementen” is vanaf nu beschikbaar in e-machine.

Dat hebben wij ingestoken als een type binnen de product module. Selecteer onder het kopje “Winkel” het item “Producten” om vervolgens te bewerken of een nieuw product aan te maken. Tijdens het doorlopen van de wizard bij het aanmaken van een product is er een type “Abonnementen” toegevoegd. Zodra deze wordt geselecteerd wordt er automatisch een extra stap toegevoegd in de wizard. Deze stap biedt de gebruiker een groot aantal opties:

- Initiële contractperiode (in dagen)
Het eerste abonnement wat jouw klant afneemt loopt hoeveel dagen door?

- Stopzetten bij niet betalen (in dagen)
Je bent flexibel in jouw debiteurenbeleid, na hoeveel dagen niet betalen stopt jouw samenwerking?

- Aantal dagen van tevoren factureren
Facturatie gaat automatisch via jouw payment provider. Automatisch incasso, ideal, creditcard of toch Afterpay? Jouw klant ontvangt een factuur die “open” is tot deze voldaan is of de link is verlopen. Hoeveel dagen voor verlenging wil jede factuur indienen?

- Waarschuwen voor contractverlenging (in dagen)
Het is niet altijd verstandig om jouw klant te verrassen, daarom bieden wij je de optie om zelf verlenging te communiceren op het moment dat je dat wilt. Verrassen met 0 dagen kan dus, maar of dat aan te raden is in het digitale landschap is een vraag die alleen jij kunt beantwoorden.

- Contractverlening (in dagen)
Zo’n verlenging is hoeveel dagen geldig bij dit product?

- Facturatieperiode (in dagen)
Een factuur periode is per hoeveel dagen?

- Opzegtermijn (in dagen)
Je bent zelf dynamisch uiteraard om jouw opzeggingen te managen. Dit zal soms 1 maand zijn, soms geen opzegtermijn en soms een jaar. Wat je ook kiest binnen welke branche, doelgroep, jij bent in control.

SEO update met redirect module

Vindbaarheid van een project is de basis van succes, maar SEO is strategisch en lange termijn. Waarde opbouwen kost je dus ontzettend veel tijd en energie, daarom is het ook zo belangrijk om deze waarde te koesteren en voorzichtig mee om te gaan.

Uw waarde in de zoekmachine is van belang. Je hebt hard gewerkt voor de Playstation 3 indexering, vervolgens komt de Playstation 4 uit… Kunnen we weer opnieuw beginnen. Je website anders opbouwen, nieuwe website lanceren of.. (vul je het zelf maar in) ben je dan echt alle opgebouwde kracht kwijt?

Dat is dus niet zo, met de redirect module kun je via e-machine regelen en ervoor zorgen dat bezoekers niet tegen een foutpagina aanlopen, maar doorverwezen worden naar de nieuwe, correcte pagina. Een groot gedeelte van de fictieve ‘waarde’ die zoekmachines aan de oude pagina toegekend hebben, kan op deze manier behouden blijven. De redirect kan permanent worden ingesteld met een "301 permanent” redirect of met een “302 temporary redirect”. Uiteraard worden de redirects direct in de sitemap meegenomen. Het werkt ook eenvoudig. Ga naar het onderdeel “marketing” binnen e-machine om vervolgens op de “SEO” module uit te komen en te kiezen voor “redirect”. Jij krijgt direct een actueel voorbeeld van de redirects en kun je zelf via de knop “Nieuw” een nieuwe redirect instellen met de oude url, de nieuwe url en het type redirect (301 / 302).

Live chat op jouw project?

Geen enkel probleem, want dit regel je zelf met één klik op de knop. Wij zijn erg trots om een samenwerking met één van de grootste chat providers ter wereld aan te kondigen: Smartsupp is via API geïntegreerd in e-machine! Meer informatie over Smartsupp vind je hier: www.smartsupp.com Maar u, als e-machine gebruiker, wilt natuurlijk weten hoe je dit activeert…

Via het topmenu (links onder jouw logo) ga je naar “instellingen". Onder “Marketing” vind je vervolgens direct de groene button met de tekst: “Start Smartsupp proefperiode”. Dit is gratis en risicoloos. Wij schieten jouw NAW gegevens voor een proefabonnement door naar Smartsupp. De trial is uiteraard geheel kosteloos (wel wordt er tijdens de proefperiode een banner in het live chatvenster getoond).

Maar het is natuurlijk perfect om uit te proberen. Vind je het niks? Uitzetten die handel en je bent overal vanaf. Mocht je het een toegevoegde waarde vinden voor jouw project (vinden wij ook namelijk draagt echt bij in leads/sales!) dan kun je hem vanaf 8 dollar per maand activeren via de website van Smartsupp. Ook daar is alle informatie te vinden wat je via de live chat allemaal kan en geloof ons… dat gaat ver! Dat is juist wat het super interessant maakt om te integreren in jouw project.

Updated notification center

Waarschuwingen via het notification center van e-machine zijn van belang. Zo waarschuwen wij bij te weinig nieuwe content, maar ook bij leuke dingen zoals een omzetrecord bijvoorbeeld. Dit breiden wij steeds verder uit om je geheugensteuntjes te bieden en te stimuleren ons project succesvol te maken, dat doen we immers samen! Nieuwe smaken in het notifcation center:

- Domein ready
Als je, jouw domein via e-machine registreert dan krijg je automatisch een bericht als dit gereed is via ons notification center.

- Mailmarketing updates
Loopt jouw mailmarketing via onze awesome mailmarketing module dan krijg je uiteraard bevestiging van het verzenden. Daarnaast ook ingeplande en aankomende mailings komen voorbij als waarschuwing in het notification center.

- Marketing animation aan staan binnen je mailmarketing?
Dan kan je niet zonder credits, anders verzendt e-machine niks meer, dus ook alerts op mailcredits zodat je altijd scherp heeft wat er loopt.Mochten er onverwachts punten zijn dan vernemen wij dit uiteraard erg graag. Mail ze gerust naar info@e-machine.nl

DEEL DIT BERICHT VIA
usp1
Uitgebreid systeem
usp2
Drag and Drop
usp3
Eenvoudig
usp4
Betaal voor wat je gebruikt